Friday, April 29, 2011

The Best SUNSET In Your Life


The Best SUNSET In Your Life

(click banner to join)
Closing date : 11 May 2011


Lokasi : Tanjung Aru Beach, Kota Kinabalu Sabah
Tarikh : 17 Sept 2010
Model : En. Hubby & anak I
Gadget : Canon EOS1000D (sesuai la utk beginner mcm I)

Yess, the best sunset yg I rakam SENDIRI selama I bertapa di bumi ini! 
Masa tu balik kampung (Kota Kinabalu) utk beraya bersama family. So, before balik semula ke KL, mmg niat di hati nak bawa anak I yg tak pernah gi pantai, bersiar2 kat pantai paling famous kat KK ialah Pantai Tanjung Aru. 
Sambil2 nak try testing skill menggunakan DSLR yg baru dibeli! Hehehehe...
Ok tak? ok la for beginner kan? 

Tag : Beaty

Good luck to me! 

Thursday, April 21, 2011

MY MEMORY with LITTLE FINGERS





(click banner to join)
Closing Date : end of Apr 11
Tag : Haryati@Tunung

I rasa semua wanita2 yg telah berkawin akan rasa teruja dan excited yg teramat sgt bila mendapat perkhabaran bahawa dirinya telah berbadan dua. I pun mcm tu jugak!

1st pregnancy I, gugur! In fact, janin tak jadi. Kantung je yg ada. Terkilan? Memang. Tp, kita kena redha la kan. Alhamdulilah, 3 bln selepas itu aku ngandung lg! Kali ini aku extra alert. Msk 6 bln, aku buat 3D scan.

“your baby semua sihat. Cukup sifat. Tapi I nak bgtau sikit. Takpe jgn risau. Yg ni boleh repair” aku dah tak senang hati masa tu!

“your baby yg lahir nanti ada cleft. Mgkin cleft lip saja atau cleft lip and palate” aku tenang lg masa tu.

Tp on the way home, fikiran aku kosong. Aku jadi gusar. Terpikir gak ape yg aku dah buat kan. 2-3 hari yg pertama selepas dpt berita tu aku mmg mcm tak boleh nak terima the fact. Tp, slowly aku start buat research pasal cleft nie and at the same time berdoa banyak2 moga2 semuanya tidak la seteruk yg dlm pikiran aku. Moga semuanya berjalan lancar.

Masa aku bersalin tu, first thing yg doctor buat bila baby dah kluar ialah check bibir, mulut dan lelangit baby aku. Alhamdulilah.. baby aku hanya mengalami cleft lip. Lelangit dia ok. Kalau ada cleft palate, mmg bnyk operation yg kena buat. Syukur sgt2.  


Pembedahan utk repair the cleft dibuat masa umur Rayyan 4 bln lbh. Aku yg temankan dia masuk ke ward operation. Aku yg baringkan dia kat katil OT dia. Aku tunggu 2jam kat luar dgn hati yg bedebar2. Sayu hati keibuaan aku saat terpandang Rayyan yg terlentang sambil menangis menahan kesakitan bila dia dibawa kluar dr OT. Kalau la aku boleh ganti tempat dia waktu tu!


Selepas itu, dia sambung lagik puasa. Susu tak boleh bagi. Air tak bagi. Kedua2 tangan dia menggeletar kelaparan! Ditambah pulak dgn suhu badan yg meningkat. Aduhhhh!! Tapi aku tau dia kuat!!


2thn tlh berlalu… Rayyan semakin aktif, lasak dan nakal. Di samping Ryanna, mereka berdua ada la cahaya cinta kami!

The latest pic of Rayyan
@ Kuching airport on 11/4/11

Rayyan & Ryanna

Mommy and Daddy will always love you two sweethearts!

Phewwww… sorry eB. Panjang berjela2 la pulak entry ni. Thanks for the contest. Enjoy your contest so much.

Last but not least, good luck to me!   

Wednesday, April 20, 2011

Siapa TOP REFERER FA? Giveaway

Sudah lama tidak join sebarang GA or Contest. So sblm terlupa, baik post GA yg satu sebagai tanda sokongan member. Tengkiu FA sbb beli my BO! :D

Syarat2 semua nya di-cut & paste dari FA's page. Sorry, jgn marah! Nanti kena jual.. hehehe..



1
Copy & Paste banner bawah ni di sidebar anda dan link ke entri ini. - ok



2.
Buat entri tentang GA ini di blog anda dan jangan lupa letakkan linknya dlm comment di entri ni. 
Entri anda mestilah mengandungi:
Banner GAdetails tentang GA dan daripada siapa anda tahu tentang GA ini.
Mari kita check : Banner-ticked, details tentang GA-ticked kalau sdh siap, daripada siapa- BW ke page FA dan terperasan ada GA

3
Tagkan kepada minimum 4 rakan anda
[Lagi banyak, lagi besar chance untuk menang betul x?]
Tag : Julie, Wen, Baby Yats & LMC

4.
Hanya seorang pemenang akan dipilih.
|
|
*****
***
*
Referer paling manTOP. - Aku ka itu?? 

5
Dan lastly, dan paling best ...terpulang samada anda mau follow blog FA atau tidak..tiada paksaan ok. - sudah follow dan tiada paksaan! :D

Hadiah:
Jam tangan @ handbag
[brand dirahsiakan untuk sementara k.]

Tarikh Tutup penyertaan: 
31 Mei 2011
[Hadiah agak lumayan so FA buat lama sikit la.]

Macam biasa, good luck to me!