Wednesday, October 12, 2011

Free Holiday Contest with Pengantin Bridal House

Create your own banner at mybannermaker.com!

1 June 2011 - 1 Jan 2012

Kenapa nak dok hotel ni... SEBAB... 

B – belum pernah sampai Kuantan lagi! Kecian I… Padahal KL - Kuantan bknnye jauh sgt pun... huhuh..

R – Resort Swiss Garden lagik laa tak pernah masuk!
I – Indah kabar dari rupa.. harap la jangan! Tu yg nk sgt g tu…
D – Dapat dok 2D1N pon dah cukup dahh…
A – Akan datang, boleh rekomen kat family or kawan2 gi situ..
L – Lagi satu, benda free mesti la nak!! :)

Thank you organizer and Good luck to me! :)

Thursday, August 25, 2011

JOM PHOTOBOOK Giveaway by KedaiGambarKami!


17 Aug - 25 Aug 2011 

Kategori B


Photobook merupakan evolusi kepada album photo lama yang lebih menarik, kreatif dan sangat 'in' ketika ini. Maka, saya juga tidak mau ketinggalan utk memilikinya. Saya berhasrat utk menghadiahkan photobook kepada suami saya sempena ulangtahun kami pada October nanti di mana photobook itu akan 'bercerita' tentang perjalanan hubungan kami selama 8 tahun! 

Gud luck to me and other contestant! Jom Photobook ramai²!

Friday, August 19, 2011

1st Giveaway by SJB



(Click link to join)
Closing Date : 31 Aug 2011, midnight

Whenever I come across Fridge Magnet, my mind will automatically goes to Chegu Carol. She has beribu-ribu lemon fridge magnet. *envy*





Let see if i have the luck to get these cute give-away keychain and fridge magnet from Cuba. 

Thanks to SJB for organizing this giveaway.

Good luck to me!

Wednesday, August 17, 2011

Big Day Giveaway


Click banner to join
Closing Date : 1/11/11

Thanks to Wency for organizing this sweeeet GA.

So, 10 facts about us are :

1. He is my friend’s bro! Already knew him before I met him as I heard lot of stories bout friend’s family and that includes him!

2. We share the same birthday month, December with difference of 1 year. But, I’m Capricorn and he is Sagittarius.

3. We faced tough situation when we first started our relationship in end of 2003. Family issues. Religion issues. Yeah.. I was a Catholic. He is a Muslim.

click image to enlarge
Us on our Big Day 03.06.2007

4. After keeping it secret from my mom for 3 years, I decided to reveal the truth and we got married in less than a year after that, 2007.

5. He enjoys heavy meals (nasi + lauk pauk) while I enjoy fast food and snacks.

6. I never cook for him coz I can’t cook. He will do all the dishes cooking and let me do the washing and cleaning. But I cook rice. Is that considered cooking? Miahahahah…

7. Dekat Padamu by Yusry will always make us think of each other. Consider our song la!

8. He never wears pink and I’m trying hard to pujuk him. Muahahahah…

9. All the memories we had, we bound in a book call Taste of Love!

10. Believe or not…. Before we start the relationship, I never like him, almost hate him! Benci bertukar sayang… *wink*

Last but not least, may our love last forever. 

Tuesday, August 16, 2011

Dian BC Holiday Food Contest







THE PRIZE WILL BE:

3D2N stay 2 room apartment at Hotel Equatorial Cameron Highland, Pahang Darul Makmur. The winner can choose the date of their stay , however, if the date given is fully book, the winner need to give another date to us. 

There will no 2nd or 3rd place however, 10 Consolation price will be given a mystery gift from Dian Bizz Corner.

Closing Date : 1 Sept 2011


What a wonderful prize my friend, Nora!

Straight to the point... 

My recent holiday trip was Kuching, Sarawak. 

What cannot be missed here is.... 

Mee Kolok Sarawak


yess... the famous Mee Kolok! The taste is delicious and I'm having Mee Kolok as my lunch for 3 days in a row! Hahahahah... Can't resist la..

Unfortunately, only the food's photo was taken. Huhuhu...



Luckily, hubby managed to snap me while I'm waiting for the Mee Kolok to be served and while I'm busy feeding lil Lily.  Do I look enjoyed with my food?? *wink*

As my Rayyan was born with cleft lip, Alhamdulillah he has undergone the plastic surgery operation to repair the lip at his age of 5 months, I would like to take this opportunity to thank the Cleft Lip and Palate Association of Malaysia (CLAPAM) for sending a volunteer to see me and giving me some advises on the bottle feeding when Rayyan was admitted to the hospital. 

Just an info, baby born with cleft lip or cleft lip and palate needs special feeding bottle and this bottle can be purchased from CLAPAM with an affordable price. 

Makan, makan juga... tapi ingat juga pada yang serba kekurangan. 

For donation to CLAPAM, pls contact them at :

Box # 611, 
Lot 4.46A, 4th Floor
Wisma Central, 
Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur
Tel/Fax : 03-2162 1445
Email : senyum@clapam.org.my
Website : http://clapam.org.my

Last but not least, good luck to me! 

Monday, June 20, 2011

wildcutecat 1st giveaway: your baby's laugh photo contest

Nak join, klik banner
Closing Date : 24 June 2011



Nama Baby : Ryanna Adrilea Nuzirwan
Tarikh Lahir : 14 Julai 2010
Tarikh Gambar Diambil : 19/6/2011 (semalam!!)
Nama Mummy : Just Suntin

Good luck to me! 

MomBloggersPlanet Cutest Baby of the Planet – June 2011


JUNE 2011 theme is “Cutest Baby in HAT"

Click banner to join


Name : Ryanna Adrilea Nuzirwan

D.O.B : 14 July 2010


Contest Organizer & Sponsors : 

Closing Date:
30 June 2011

Monday, May 9, 2011

Aku Noi The Joy of Motherhood Contest



Aku Noi The Joy of Motherhood Contest

Closing Date : 15 May 2011



Pengalaman paling tak dapat dilupakan sepanjang bergelar ibu ialah ketika aku terpaksa melalui penantian selama 2jam yg bg aku adalah suatu penantian yg paling lama dalam hidup aku!

Aku terpaksa menunggu Rayyan, anak sulung aku yang ketika itu baru berusia 5bln utk selesai menjalani pembedahan plastik membetulkan sumbing bibirnya. Mmg aku bersyukur sangat2 kerana dia hanya mengalami sumbing bibir dan bukannya sumbing bibir & lelangit.

Tiada kata yang dpt aku gambarkan tatkala melihat dia kluar dari bilik OT sambil menangis kesakitan!! Lega dan  simpati ketika itu. Andainya aku dapat menggantikan tempat dia ketika itu... 

Rayyan and Me - Feb 2011
You will always be my baby Son!


Good luck to me!

Friday, April 29, 2011

The Best SUNSET In Your Life


The Best SUNSET In Your Life

(click banner to join)
Closing date : 11 May 2011


Lokasi : Tanjung Aru Beach, Kota Kinabalu Sabah
Tarikh : 17 Sept 2010
Model : En. Hubby & anak I
Gadget : Canon EOS1000D (sesuai la utk beginner mcm I)

Yess, the best sunset yg I rakam SENDIRI selama I bertapa di bumi ini! 
Masa tu balik kampung (Kota Kinabalu) utk beraya bersama family. So, before balik semula ke KL, mmg niat di hati nak bawa anak I yg tak pernah gi pantai, bersiar2 kat pantai paling famous kat KK ialah Pantai Tanjung Aru. 
Sambil2 nak try testing skill menggunakan DSLR yg baru dibeli! Hehehehe...
Ok tak? ok la for beginner kan? 

Tag : Beaty

Good luck to me! 

Thursday, April 21, 2011

MY MEMORY with LITTLE FINGERS





(click banner to join)
Closing Date : end of Apr 11
Tag : Haryati@Tunung

I rasa semua wanita2 yg telah berkawin akan rasa teruja dan excited yg teramat sgt bila mendapat perkhabaran bahawa dirinya telah berbadan dua. I pun mcm tu jugak!

1st pregnancy I, gugur! In fact, janin tak jadi. Kantung je yg ada. Terkilan? Memang. Tp, kita kena redha la kan. Alhamdulilah, 3 bln selepas itu aku ngandung lg! Kali ini aku extra alert. Msk 6 bln, aku buat 3D scan.

“your baby semua sihat. Cukup sifat. Tapi I nak bgtau sikit. Takpe jgn risau. Yg ni boleh repair” aku dah tak senang hati masa tu!

“your baby yg lahir nanti ada cleft. Mgkin cleft lip saja atau cleft lip and palate” aku tenang lg masa tu.

Tp on the way home, fikiran aku kosong. Aku jadi gusar. Terpikir gak ape yg aku dah buat kan. 2-3 hari yg pertama selepas dpt berita tu aku mmg mcm tak boleh nak terima the fact. Tp, slowly aku start buat research pasal cleft nie and at the same time berdoa banyak2 moga2 semuanya tidak la seteruk yg dlm pikiran aku. Moga semuanya berjalan lancar.

Masa aku bersalin tu, first thing yg doctor buat bila baby dah kluar ialah check bibir, mulut dan lelangit baby aku. Alhamdulilah.. baby aku hanya mengalami cleft lip. Lelangit dia ok. Kalau ada cleft palate, mmg bnyk operation yg kena buat. Syukur sgt2.  


Pembedahan utk repair the cleft dibuat masa umur Rayyan 4 bln lbh. Aku yg temankan dia masuk ke ward operation. Aku yg baringkan dia kat katil OT dia. Aku tunggu 2jam kat luar dgn hati yg bedebar2. Sayu hati keibuaan aku saat terpandang Rayyan yg terlentang sambil menangis menahan kesakitan bila dia dibawa kluar dr OT. Kalau la aku boleh ganti tempat dia waktu tu!


Selepas itu, dia sambung lagik puasa. Susu tak boleh bagi. Air tak bagi. Kedua2 tangan dia menggeletar kelaparan! Ditambah pulak dgn suhu badan yg meningkat. Aduhhhh!! Tapi aku tau dia kuat!!


2thn tlh berlalu… Rayyan semakin aktif, lasak dan nakal. Di samping Ryanna, mereka berdua ada la cahaya cinta kami!

The latest pic of Rayyan
@ Kuching airport on 11/4/11

Rayyan & Ryanna

Mommy and Daddy will always love you two sweethearts!

Phewwww… sorry eB. Panjang berjela2 la pulak entry ni. Thanks for the contest. Enjoy your contest so much.

Last but not least, good luck to me!   

Wednesday, April 20, 2011

Siapa TOP REFERER FA? Giveaway

Sudah lama tidak join sebarang GA or Contest. So sblm terlupa, baik post GA yg satu sebagai tanda sokongan member. Tengkiu FA sbb beli my BO! :D

Syarat2 semua nya di-cut & paste dari FA's page. Sorry, jgn marah! Nanti kena jual.. hehehe..



1
Copy & Paste banner bawah ni di sidebar anda dan link ke entri ini. - ok



2.
Buat entri tentang GA ini di blog anda dan jangan lupa letakkan linknya dlm comment di entri ni. 
Entri anda mestilah mengandungi:
Banner GAdetails tentang GA dan daripada siapa anda tahu tentang GA ini.
Mari kita check : Banner-ticked, details tentang GA-ticked kalau sdh siap, daripada siapa- BW ke page FA dan terperasan ada GA

3
Tagkan kepada minimum 4 rakan anda
[Lagi banyak, lagi besar chance untuk menang betul x?]
Tag : Julie, Wen, Baby Yats & LMC

4.
Hanya seorang pemenang akan dipilih.
|
|
*****
***
*
Referer paling manTOP. - Aku ka itu?? 

5
Dan lastly, dan paling best ...terpulang samada anda mau follow blog FA atau tidak..tiada paksaan ok. - sudah follow dan tiada paksaan! :D

Hadiah:
Jam tangan @ handbag
[brand dirahsiakan untuk sementara k.]

Tarikh Tutup penyertaan: 
31 Mei 2011
[Hadiah agak lumayan so FA buat lama sikit la.]

Macam biasa, good luck to me! 

Wednesday, March 9, 2011

AKSI SI COMEL with LITTLE FINGERS


Click to join
Closing Date : End March 2011

My storyboard...







Para pelakon : Rayyan Adrian & Ryanna Adrilea
Umur : 2thn 4bln & 8bln
Ibu para pelakon : Just

Tag : Tunung & Lenn

Good Luck to me!

Wednesday, February 9, 2011

Contest Anak & Ayah Serasi Bersama


(klik kalau nak join)
Closing Date : 20.2.11 (8.49pm)



NAMA ANAK : RAYYAN ADRIAN NUZIRWAN
TARIKH LAHIR ANAK : 24 OKT 2008
NAMA IBU : LYANNA ALYSSA @ JUST
 
Tag :
 
Good Luck to me!

Tuesday, February 8, 2011

ANAKKU SAYANG, ANAKKU RIANG with LITTLE FINGERS


(click kalau nak join)
Closing date : end of Feb 2011

Kalau ikutkan hati, nak jer upload semua gambar sbb semua pun I suke. Heheheh.. So, I upload dua keping jer sbb I ada dua org anaks! :D

Rayyan Adrian
2thn 4bln

Ryanna Adrilea
7 bln

Momma Rayyan & Ryanna semestinya JUST!

eB keje sbgai Professional Designer!

Nak tag Hot Mama..

Good luck to me!

Contest The Sexiest Baby


(klik kalau nak join)

Satu lagi contest dari Yan. Mmg nak join dari hari tue lagik pun... :D

Gambar blurr sket.. takpe kan..
Nama : Ryanna Adrilea
DOB : 14 July 2010 (7 bln)

Closing Date : 20/2/11

Good Luck to me!

Wednesday, January 19, 2011

Aerish in LF January contest



(clik banner to join)

sayer suker jenguk eB & family sbb eB kreatif!! specially dlm bab2 ambik gmbr. Suke tgk gmbr2 yg eB ambik. Omputeh kata photography can turn nothing to something. Itu yg eB buat! chayok chayok eB!!

Namer sebenar aerish :
B. Aerishadania
 
umor aerish pada 2011:
C. 2
 
warna fav aerish:
C. pink
 
Jom ramai2 join.. closing end of the mth!
 
Good Luck to me!

Tuesday, January 11, 2011

Contest Kids & Cartoons




Ni second time join contest Yan. Sebelum ni pernah gak join Contest Seiras Wajah yg Yan anjurkan. Lps drpd tu, terus follow and jd silent reader Yan. Hehe..

Kalau nak join, klik banner yer. Contest tamat pada 20.02.2011.


Nama : Rayyan Adrian
Tarikh Lahir : 24 Oct 2008
Fav Cartoon : Bnyk.. salah satu mesti la Ben 10!

Rayyan tgh makan sambil layan fav cartoon dia sambil tiru aksi2 karektor cartoon or movies dia! Yg dia buat mcm dlm gmbr tu sbb tiru aksi Yaya dalam Misi Yaya.

Good Luck to Me!

Friday, January 7, 2011

1ST GIVEAWAY LIL SWEET BOX

Happy New Year!! Hehehe..

Lama tak join contest or GA... merajuk kejap.. ahahhaha...

Tapi rasa terpanggil pulak nak join ni GA yg satu ni... mungkin sbb GA dia tak banyak songeh kot... Lgpun, due dia dah dekat... hehehhe.. So secara rasmi GA ni jd pembuka tirai utk thn ni! Wasehhhh...


(27/12/2010 - 10/01/2011)
Klik kat banner klu nk join yer..

Comel2 gak stuff yg ada kat blog ni... kepada peminat handcraft , bleh la panjang2kan leher kat sini...

Ok.. gud luck to me..