Wednesday, December 15, 2010

PEACE CONTEST by EZAN IDMA


PEACE CONTEST by EZAN IDMA

(klik kalau nak join)

Gambar yg I pertaruhkan...


Dari kiri : my mom, Lily and me of coz yg ada 'peace'!

Nak tag :

Mama JnJ
Anne
Canistal

 
Tarikh Tutup : 1/1/2011

Good luck to me...

Tuesday, December 14, 2010

MyDaniShop Giveaway


(klik kalau nak join)


Me and my daughter, Ryanna Adrilea (5mths)

TARIKH TUTUP  : 11.59pm, 9 Jan 2011

Good luck to me...

GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh


(klik kalau nak join)

Nak dapat hadiah dari jauh2 nie bukan senang.. KALAU dpt, ingat nak beg sulam ke, dompet syiling ke, fridget magnet Beijing / Padang / Singapore ke... heheheh...

nak tag... c3kz... :D

Tarikh tutup : 11.59pm 19/12/2010

Good luck to me...

green contest by GadesCHermin


(sila klik kalau nak join)

Ini dia dua gambar yg I pertaruhkan...

Gambar 1 :


 
Kebetulan Raya thn ni tema Hijau... Gmbr ni diambik di pagi Syawal masa ready nak bersalam2... :D

Gambar 2 :


 
Satu gmbr raya satu pulak gmbar Xmas! Kan Xmas tree tu hijau... ok la kan.. baru la 1Malaysia! Anyway, gmbar ni diambik kat Pavilion 3 hari lps... :D


 
Nak tag :



 
Tarikh Tutup : 31/12/2010

Good luck to me...

Friday, December 10, 2010

GiveAway Akhir Tahun 2010



(sila klik kalau nak join)

Azam saya tahun 2011 ialah mesti dapatkan Lesen P!! Tak minat sgt dgn driving nie. Tp bila dah ada anak2 nie susah pulak kalau tak reti drive. Kena pulak hubby yg tak brp suke drive jauh2. Hmmm... So, klu dah reti drive.. bleh jd 2nd driver utk hubby klu jalan2 cuti2 malaysia! Hubby takde la merungut penat driving! (52pp)

Nak tag...


Tarikh Tutup:
1/1/2011, jam 11.11pm

Good luck to me...

Thursday, December 9, 2010

Giveaway Murah Hati


(sila klik kalau nak join)

Nak join sbb hadiah dia Free Photo Watermark! nak sangat Photo Watermark ni utk my biznez blog kat Just's Shoppe. Yg hadiah lain tu bonus ler.. hihihi..

Ni bukti following you... :D


Referrer : Nana

Tarikh Tutup : 12tgh mlm 12 Dec 2010

Good Luck to me...

Ibu Hadif Giveaway



(Sila klik kalau nak join)

Since tarikh tutup GA ni jatuh pada birthday I iaitu 23 Dec 2010, I pun dgn rasa happy nak buat entry utk GA ni. :D

Good luck to me...

Wednesday, December 8, 2010

Photo Contest: My Bestfriend Forever!!



(Sila klik kalau nak join)


    Julie (kiri) and Me on my wedding day on 3/6/2007
    Julie dtg lambat ari tu tp takpe janji dtg!
1. Mula berkawan sejak tahun berapa?

Julie ni tinggal kat perumahan yg sama dgn I. Nak kata jiran takde pulak jiran seblh rmh. Selang bbrp blok mcm tu la. Pastu satu sekolah pulak masa sekolah menengah. Tapi start rapat masa kat Tingkatan 4 (thn 1996).

Selalu lepak sama2 kat sekolah bila habis waktu persekolahan. Dah dok se-area, so selalu la balik together2, tunggu bas together2, jalan kaki together2... Rindu pulak zaman dulu2!

2. Kenapa anda rasa dia/mereka BFF anda?

Kenapa?? Sbb aku boleh ckp ape jer dgn dia. Dia pun gitu gak. Hingga ke saat ini, kalau masing2 ada krisis ngan laki ke, boyfren ke, sure cari salah sorang! Masa tu la nak kena bg pinjam telinga dan bahu. Bkn senang tau cari kawan yg mcm ni. Ada member tu lari je kalau member sorang dlm kesusahan. Walaupun berjauhan, tp itu la guna nya hp kan... hehehee...

Semoga persahabatan yg telah terjalin selama 14thn ini akan berkekalan selamanya.

Tarikh Tutup:
31 Disember 2010 
 
Good luck to me...

Monday, December 6, 2010

Anniversary Gift Ideas



(klik utk join ye!)

Budget less than RM100?? Ok.. I nak suggest...

Sorry nak tanya... your hubby smoke tak?? Kalau smoke, I suggest you hadiahkan dia NiQuitin. Sbgi wifey, kita mesti nak sangat hubby kita quit smoking kan? Utk kesihatan hubby dan jg family member yg lain gak. 



Mmg benda ni tak sweet n romantik tp utk kesihatan sesama ok kot... besides, nak bg dia first step disamping moral supports to quit smoking! Betul tak??

My hubby just started taking this NiQuitin. Mmg harap sangat perkembangan positif dari dia... 

Btw, kalau nak hadiahkan dia NiQuitin ni, boleh la cari kat pharmacy2. Guardian and Watson pun ada jual. RM45++ sekotak. And pastu bleh la bungkus cantek2... :D

Oppss... your hubby bkn smoker??? My second suggestion :

Apa kata cupcakes?? Direct delivery to his office gitu! I did it before. Mmg blushing terus my hubby! Hahaha... Coz I deliver cupcakes masa tu takde occassions apa2 pun mmg saje nak bg surprise kat dia...

Yang bestnye, bleh buat special request utk the cuppies. Nak letak edible image pun bleh... Up to you nak design macamana.. :D




or



or

All images credit to cupcake-caR

Klu nak order, I suggest order kat sini... cupcake-caR!

I hope you consider my suggestions...

Good luck to me...

Friday, December 3, 2010

Contest Gambar Kahwin

create your own banner at mybannermaker.com!

(sila klik utk join)



Ini la gmbar yg berjaya mencuit hati saya utk join contest ni. Mmg ada bnyk lg gmbr yg lbh cantek tp gmbr ni mengingatkan saya terhadap perasaan saya ketika melalui the red carpet! Berdebar giler! Hajat hati nak melangkah selambat yang mungkin tp terlaju la pulak sbb dah terlebih nervous! Nervous nak bersanding! Heheheh...

Definisi Perkahwinan :
Kau dan aku
Aku dan kau
Dua hati, satu rasa
Dua nyawa, satu jiwa
Saling menlengkapi suami dan isteri!

Tarikh tutup : 25 Dis 2010

Good luck to me...

CCK-Hitam Itu Menawan


(sila klik kalau nak join)

I nak pertaruhkan gambar ni...


Me & DSLR!



DSLR... skrg mmg 'in' sgt benda ni! kan kan kan... Sorry.. gmbr agak blur sbb pakai hp! Ape2 pon, Hitam Itu Elegan!

Closing date : To be Advised


Good luck to me...

p/s : awal pagi dah semangat contest! wahahahah..

Thursday, December 2, 2010

U cantik.. Aii pun cantik..! Give Away..


(sila klik kalau nak join)

Ni dia gmbar I yg paling cantik sekali! Suke sgt dgn mekap dia...


Bila Saya Cantik.... saya rasa semua org pandang kat saya! *statement perasan.. sorry! Tp betul la.. klu x cantek, takde org nak pandang pon! hihihihi*

ID : Just (Follower ke-62)

I nak tag... Zuriey!

GA tamat pada 31 Dis 2010.

Good luck to me!

Wednesday, December 1, 2010

Mya Elzara 3th Birthday Giveaway



(sila klik klu nk join)

Hadiah utama 

1 Set Bed Sheet & Comforter
5 Hadiah Saguhati
2 x Fridge Magnet dari Guilin

3 x Bekas Syiling Bersulam dari Guilin
Closing date 6 Dec 2010, 1159malam
Sebelum tu, Happy Advance Buffday to Mya Elzara!
Good luck to me...

Contest Si Manjaku Comel



(sila klik utk join)

RYANNA ADRILEA
DOB 14 JULAI 2010
Ryanna ni mmg suke senyum! Mamai2 baru bgn tdo pun senyum! Sejuk hati tgk dia!

Closing Date : 2.30pm 25 Dec 2010

Sblm tu, nak wat advance wish kat blog owner... Happy Wedding Anniversary! Moga berkekalan hendaknya hingga ke hujung nyawa.... :D

Last but not least, good luck to me... kot2 dpt hadiah Xmas kan... :D