Saturday, November 20, 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST

Klik kat image for more info

Syarat2nyer :

1. Follow blog Kawaii Gadget yek. Wajib. Dah tamat contest jangan unfollow pulak, merajuk kang. Blog Mommy Pinky nih, tak mo follow pun tak pe, buwekk.
- Dah follow dua2.. :D


2. KAWAII GADGET'S CONTEST
Itu tajuk entry yang korang kena buat. Tak mo ubah-ubah ye.
- Tak ubah pon! :D

3. Letak banner nih dalam entry dan link back pada entry ni.- Dah.

4. Pilih satu lagu, lagu ape-ape je. Bahasa ape pun tak kesah. Buatla satu entry berkenaan lagu tersebut. Tak kesah la nak cerita kenangan ke, romantiko ke, gembira ke, sedih ke, menyampah ke, janji dapat menarik hati juri. Menarik hati juri, ok. Bukan hati korang..ekeke~


Tips:
*kalau korang pasang mp3 dalam entry lagi bagus, bonus tu.
*entry tu nak letak gambar pun boleh..tak de la boring mommy nak baca nanti ;p
*jadi la insan yang kreatif

DEKAT PADAMU - YUSRY

Dekat padamu
Arah ingin kutuju
Walaupun jauh akan kutempuh
Kerana hanya sunyi menemani hari
Semenjak kau pergi membawa diri

Oh dekat padamu
Di sana kan bersatu
Dua jiwa yang terpisah
Kesetiaan yang telah kita sama ikrarkan
Ku pegang teguh janji kukotakan

Andai tersalah arah berikanku tanda
Agar kau terima yang sebaiknya
Jika cinta kita hanya sejarah lama
Sudilah kucuba kali kedua

Walau jauh akan kugegas berlari
Walau tinggi bisa kuterbang di langit
Walau sedalam mana akan kuselami
Kerana cinta sedalam itu mekar
Bila ku dekat padamu

Dekat padamu itu destinasiku
Tak kira apa jua kuterima
Harapanku kan terbuka pintu di hatimu
Dengan rela menunggu kehadiranku

Andai tersalah arah berikanku tanda
Agar kau terima yang sebaiknya
Harapan mendorong ku mengusung cinta kita
Janganlah dibalas rasa kecewa



Setiap kali dengar lagu ni tak kire la di mana2, aku mesti teringat kat dia, sape lg kalau bkn suami aku yg terchenta.. uhuk uhuk.. Lagu ni tgh hangat d pasaran time aku dan dia tgh hangat berchenta. Uhuk uhuk lagi.. Masa tu pulak tgh berjauhan sementara... tu yg nak sgt DEKAT PADAMU!

Setiap kali jg bila dgr lagu ni, mesti sms kat suami ucap the magic words... sbb mesti teringat time2 couple dulu.. uhuk uhuk.. heheeh... nak muntah ke? Skrg bleh la muntah.. :D

Harap2 hubungan kami akan berkekalan hingga ke akhir hayat... ceh! Insya-Allah...

5. Tag 3 orang minimum.
    a. Zuriey
    b. rinadorina
    c. Wyne Mouren


6. Come back to this entry and post up your comment, link back your entry yang korang dah buat tu. Jangan lupa beritahu siapa referral korang (orang yang tag korang join contest ni).


Kalau tau sendiri tentang contest dari blog ni, referral = Mommy Pinky,ok.

- Di-tag oleh Hot-Mama Baby Yats

7. Closing Date 13 Dec 10.
- So,  jgn tunggu lama2 k. Takut luper. Heheh..

8. 7 lucky bloggers will win:
Hadiah mestila berkaitan dengan entry kan. Dah korang susah payah buat entry pasal lagu, hah, hadiahnya kenala berkaitan dengan lagu. Tapi untuk first prize je la. Ekeke..

1 x hadiah utama
MASHIMARO Mp3 Player (boleh view sini nak tengok hadiah UTAMA. Klik)

*Ops , syarat tambahan ;)

Hanya yang memiliki blog je boleh join ye..Senang sket nak monitor.


1 blog hanya 1 penyertaan.
- PAHAM!

Pemenang boleh pilih nak warna ape : White/Blue/Pink
- I nak white... hihihih..

1 x hadiah misteri untuk referal
- ok gak


5 x voucher KFC bernilai RM 10.00
- pon jadik la

Good Luck to me..

4 comments:

  1. Mommy Pinky datang sini ;)
    Gudluck, sweet je lagu ni kan..hehe

    ReplyDelete
  2. Mommy Pinky ~ Hi. Thanks dtg melawat. A'ah.. sweetttt jer.. :D

    ReplyDelete
  3. Deii...sy tdk terperasan sy kena tag sini owh...

    Alamak!...mau cari lagu?..hahah..bah2. T

    ReplyDelete
  4. terima kasih sebab join contest..good luck..:)

    ReplyDelete