Tuesday, November 30, 2010

Gieyana's LovE ConteST


For more info, click Gieyana's LovE ConteST.


Untuk contest loving2 nie, I decided utk pertaruhkan photo nie... 


I tgh berstory-morry ngan my lil sunshine, Ryanna Adrilea @ Lily.. nampak tak kasih sayang yg terjalin antara ibu dan anak?

Contest akan tamat pada 6 dec 2010.

Tak sabar nak tunggu result yg akan diumumkan pada 19 Dec 2010 - tarikh anniversary blog owner!

Happy Anniversary in advance to Gieyana. :D

Good luck to me... *wink*

Wednesday, November 24, 2010

Contest 'Bunga-bunga Kehidupan'



jom nengok syarat2 yg nil kenakan..

1. Anda adalah follower blog ini - Dah

2. Letakkan banner contest diatas ini di side bar blog anda. - Dah


4. Bt entry dan masukkan 1 gambar anda bersama bunga.(xkira bunga hidup ke, bunga mati ke, bunga xsegar ke, segar ke, 1 kuntum ke, 1 lori ke, 1 taman ke. pape jer. asalkan ada bunga k)

Actually, I mmg tak brp suke kan bunga. Betul, tak tipu! Nak suruh I purposely begambor dgn bunga2, mmg tak pernah.. The only gambor yg  I ada dgn bunga2.. yg kat bwh ni je la... :D



5. Pastikan dlm entry tu ada banner dan ada link ke entry ni k :) senang org lain nk join jgk. - Dah

pemilihan pemenang pula berdasarkan gambar yg menarik ht juri k =)


tarikh mula : 20hb November 2010
tarikh tutup : 20hb Januari 2011

Gud Luck to me...

LITTLE FINGERS Personal Calendar Giveaway 2010



syarat2nyer laks?
kena la jadik follower blog eB... ngeh3...
c-ni & c-ni yer... sajer jerk nk tmbh kwn... kalo x nk ltk dlm bloglist xper... eB x kesah... tapi rajin2la singgah yer... utk tgk update peserta terkini... ;p
- I dah follow dua2 :D

letakkan banner yg kat atas tuh kat dlm n3 & sidebar anda & link back 2 this n3... (no link back will b disqualified)
- Done

uploadkan 2 keping gambor yg anda rasa best nk letak dlm personal calendar anda tuh... kalo nk letak lebey pn x per... nanti eb pilihkan... plus date2 yg istimewa... namapn personal calendar kan?... xkn nk letak date2 yg unnecessary tuh laks...

Tak nak memeningkan kepala Little Fingers, so I pilih 2 keping gambor jer.. :D

Bile tgk blk gmbo kawen, rase nk kawen lg sekali.. muahahahaa..
My sunshines - Rayyan Adrian & Ryanna Adrilea

Tarikh2 keramat Thn 2011 :
1 June - 4th yr Wedding Anniversary
14 Jul - 1yr Birthday Ryanna Adrilea
24 Oct - 3yr Birthday Rayyan Adrian
25 Oct - 8th yr Couple Anniversary
17 Dec - 33rd Birthday Hubby
23 Dec - 32nd My Birthday!! 
(Kalau dpt gift dr Little Fingers ok gak as my Buffday Prezzy! :D)

kalo sudi TAG la rakan2 anda utk join giveaway yg x seberapa ini... tapi x wajib yer... tenkiu in
advance... ;p

Sis Mouren
Stella

hadiahnyer?
simple personal calendar dgn photo sendiri yg best plus birthdate yg tersayang & anniversary 4 10... utk taun 2011 yer
...10 org tuh akan dapat... best x?
...designnyer camana, adalah misteri yer... sbb eB pn dialam misteri... ahaks... blom design lagi sbenornyer... ader ms lagi kan nk design sbb datelinenyer... jeng3... on my anniversary...
yes on 23th December 2010 (alahai mybuffday!) ... utk yg ke-4 taun... ;p
so ader sbulan tuh... nk amik ms utk letak gambor winners & printing purposes yer sblom msk taun baru...

Done.. gud luck to me!

Monday, November 22, 2010

GELOJOH CANDID CONTEST

syarat-syarat  penyertaan:
 1.Satu entry khas buat "GCC" dan sertakan link entry anda 
 [sebarang penyertaan tanpa link tidak akan dilayan] - Dah

2.Peserta haruslah meng"upload" sekeping gambar dan berikan sedikit penjelasan kenapa anda rasa gambar tu kelihatan "Gelojoh".Gelojoh tak semestinya pasal makan kan??haaa..jadi pandai2 la korang!
 
 
Meet my son Rayyan Adrian.
Ingat nak upload gambar Rayyan tgh sebok ambik mainan2 kat
Carefour but gambar blur la pulak.. hmm.. Anyway, gambar ni diambik masa buffday 2thn Rayyan bulan lps. Biasanya, Rayyan tak makan ayam. Tp ntah mood apa datang hari tu... mood buffday kot.. belasah seketul ayam!! Tgk muka dia.. tu gelojoh ke rakus??? Muahahahah..  

3.Gambar yang dipertandingkan perlulah gambar anda sendiri,terpulangla nak letak muka siapa pun! yang penting ada izin dari tuan punya badan okey! - Ni gambar anak I. Dah minta izin kat dia. :D

3.Letakkan banner contest di blog anda. - Dah

4.Jadi followers cik fatin'z [ini tak paksa..sunat saja] - Follow gak

5.Tarikh tutup peryertaan adalah pada 22 November 2010 sebelum 12 tgh mlm! - Nasib baik sempat! Phew...

Good Luck to me..

SAHABAT BLOGGER GIVEAWAY


Syarat-syarat :
-peserta yg mempunyai blog (blogspot sahaja ye ) - ye saya

-jadi  FOLLOWER  blog HIDUP ITU INDAH - dah

-copy & paste gmbr GA di atas ke entry & sidebar berserta link - miza-zairi.blogspot.com - dah

-entry bertajuk SAHABAT BLOGGER GIVEAWAY - ye

-tag 3 orang sahabat blogger anda

1. Sis Mouren
2. Stella
3. Zuriey

-tinggalkan link anda  di bahagian comment entry ini .
GA bermula dr 21 NOV hingga 12 DEC 2010 - lps ni

--pemenang bertuah akan dipilih melalui cabutan - biar la yg bertuah tue!

-- hadiah pemenang adalah :
    * make over blog oleh pihak EiJA DESIGN - wahhh I nak sgt!! Biar juling sikit mata org lain yg tgk my blog! ;p

Tarikh tutup 12 Dec 2010 tau!

Good luck to me...

Saturday, November 20, 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST

Klik kat image for more info

Syarat2nyer :

1. Follow blog Kawaii Gadget yek. Wajib. Dah tamat contest jangan unfollow pulak, merajuk kang. Blog Mommy Pinky nih, tak mo follow pun tak pe, buwekk.
- Dah follow dua2.. :D


2. KAWAII GADGET'S CONTEST
Itu tajuk entry yang korang kena buat. Tak mo ubah-ubah ye.
- Tak ubah pon! :D

3. Letak banner nih dalam entry dan link back pada entry ni.- Dah.

4. Pilih satu lagu, lagu ape-ape je. Bahasa ape pun tak kesah. Buatla satu entry berkenaan lagu tersebut. Tak kesah la nak cerita kenangan ke, romantiko ke, gembira ke, sedih ke, menyampah ke, janji dapat menarik hati juri. Menarik hati juri, ok. Bukan hati korang..ekeke~


Tips:
*kalau korang pasang mp3 dalam entry lagi bagus, bonus tu.
*entry tu nak letak gambar pun boleh..tak de la boring mommy nak baca nanti ;p
*jadi la insan yang kreatif

DEKAT PADAMU - YUSRY

Dekat padamu
Arah ingin kutuju
Walaupun jauh akan kutempuh
Kerana hanya sunyi menemani hari
Semenjak kau pergi membawa diri

Oh dekat padamu
Di sana kan bersatu
Dua jiwa yang terpisah
Kesetiaan yang telah kita sama ikrarkan
Ku pegang teguh janji kukotakan

Andai tersalah arah berikanku tanda
Agar kau terima yang sebaiknya
Jika cinta kita hanya sejarah lama
Sudilah kucuba kali kedua

Walau jauh akan kugegas berlari
Walau tinggi bisa kuterbang di langit
Walau sedalam mana akan kuselami
Kerana cinta sedalam itu mekar
Bila ku dekat padamu

Dekat padamu itu destinasiku
Tak kira apa jua kuterima
Harapanku kan terbuka pintu di hatimu
Dengan rela menunggu kehadiranku

Andai tersalah arah berikanku tanda
Agar kau terima yang sebaiknya
Harapan mendorong ku mengusung cinta kita
Janganlah dibalas rasa kecewa



Setiap kali dengar lagu ni tak kire la di mana2, aku mesti teringat kat dia, sape lg kalau bkn suami aku yg terchenta.. uhuk uhuk.. Lagu ni tgh hangat d pasaran time aku dan dia tgh hangat berchenta. Uhuk uhuk lagi.. Masa tu pulak tgh berjauhan sementara... tu yg nak sgt DEKAT PADAMU!

Setiap kali jg bila dgr lagu ni, mesti sms kat suami ucap the magic words... sbb mesti teringat time2 couple dulu.. uhuk uhuk.. heheeh... nak muntah ke? Skrg bleh la muntah.. :D

Harap2 hubungan kami akan berkekalan hingga ke akhir hayat... ceh! Insya-Allah...

5. Tag 3 orang minimum.
    a. Zuriey
    b. rinadorina
    c. Wyne Mouren


6. Come back to this entry and post up your comment, link back your entry yang korang dah buat tu. Jangan lupa beritahu siapa referral korang (orang yang tag korang join contest ni).


Kalau tau sendiri tentang contest dari blog ni, referral = Mommy Pinky,ok.

- Di-tag oleh Hot-Mama Baby Yats

7. Closing Date 13 Dec 10.
- So,  jgn tunggu lama2 k. Takut luper. Heheh..

8. 7 lucky bloggers will win:
Hadiah mestila berkaitan dengan entry kan. Dah korang susah payah buat entry pasal lagu, hah, hadiahnya kenala berkaitan dengan lagu. Tapi untuk first prize je la. Ekeke..

1 x hadiah utama
MASHIMARO Mp3 Player (boleh view sini nak tengok hadiah UTAMA. Klik)

*Ops , syarat tambahan ;)

Hanya yang memiliki blog je boleh join ye..Senang sket nak monitor.


1 blog hanya 1 penyertaan.
- PAHAM!

Pemenang boleh pilih nak warna ape : White/Blue/Pink
- I nak white... hihihih..

1 x hadiah misteri untuk referal
- ok gak


5 x voucher KFC bernilai RM 10.00
- pon jadik la

Good Luck to me..

Friday, November 19, 2010

Viwy Gurlish GiveAway



TERM & CONDITION GIVEAWAY :-

- mesti jadi follower Viwy Gurlish - Dah

- wat special post mengenai give away ni n tinggalakn link kt komen post ini.. - tgh wat and jap lg I tinggalkan lint kat ur komen k..

- letak banner kt sidebar (Banner tuh pic viwy gurlish yg kat atas sekali tuh ek) - Dah

- hadiah tajaan viwy gurlish..


- tag 2 org rakan blogger anda. - Lyn Rasyid & Rinadorina


DUE DATE PADA 26/11/2010

Good Luck to Me...

Thursday, November 18, 2010

1st Lucky Draw by Atie Aizam

HADIAH :



Laptop accessories
ada 10 brg dlm box ni termasuk mouse,
cable lock dan sebagainye.. :)

Sape tak nak?? Aku nak!!



Syarat2 nye senang jer..

1. Anda mesti seorang blogger - Mmg pon!

2. Anda mesti merupakan follower atieaizam.blogspot.com - Dah follow dah!

3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia - Mmg kat Malaysia!

4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam - Tgh buat.

5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw tu yer kat entry anda dan linkkan ke blog ni. - Dah!

6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga - Dah!

7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini saje - Lps ni ek!

8. Tag sorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda
- Wyne Mouren (Jgn malu2 sis!)

Ada Penambahan:

Bila2 masa saje atie akan mencabut nama di dalam senarai yang ada untuk memenangi hadiah sampingan.. jika dalam tempoh 3 jam dari cabutan dibuat si pemenang tidak mengesahkan dirinya di post Lucky Draw Hadiah Sampingan,  hadiah tersebut dengan sendirinya terbatal.. takde rayu merayu yer hikhik.. hadiah akan diberikan 2 hari selepas 30hb Nov 2010 juga..

Tarikh Tutup: 30 November 2010

Good luck to me..

Red Ribbon Under the Sea Contest win Fuji Underwater Camera now!!!


HOW TO JOIN?

1. Write an entry regarding this giveaway title : "Red Ribbon Under the Sea Contest win Fuji Underwater Camera now!!!" - doing now

2. Include the banner above and also the small banner for your sidebox, and link to this post. - Done

3. Put Red Ribbon Boutique and Blog in your blogroll to make it easier for you to get update news from us. - Done

4. What are NOT A MUST TO DO : like the post (FB like button), tag some friends, follow us, etc - followed u..


Dateline : 22 Nov 2010


So, here is my story for this entry..

Langkawi is my always dream place. I've been there once after years of dreaming. *sigh* Been there for our (hubby and I) belated 1st yr wedding anniversary on July 2008. We booked our Airasia flight ticket for that occasion much much earlier, almost a year ahead! I am so looking forward for the vacation and by the time we boarded, I was actually carrying my 6th month belly! Frankly, we missed a lot of fun over there during the trip. Huhuhu..

I was so eager to wet my feet at Pulau Dayang Bunting, Pulau Payar Marine Park, just to name few. I was fascinated with the marvellous sceneries when I browse the webs looking for info bout Langkawi. I can't wait to swim and snorkel.The funny part is I can't swim and I never snorkel! Hahaha.. So what?! And yes.. I want to try scuba driving too.. *drooling*

The crystal clear water at the Pulau Payar Marine Park

Guess what?? We have recently booked flight tickets to Langkawi for July next year!! This time, I really hope we will enjoy ourself as much as possible. Goshh.. I can't wait to be there again!! Bringing along the Fuji Underwater Camera will definitely complete the trip! We will surely having fun snapping all the fishes and corals. Yihaaaa..  

Pulau Dayang Bunting

I wanted to be snapped as I was hugging the corals or carrying the corals perhaps? under the water? hmm?? How bout photos with fishes kissing me? Wowww... Mr mind starts running wild already.. I better stop now but I want Fuji Underwater Camera so badly plssss... *wink*

Kissing fishes??

Good Luck to me.

Tuesday, November 16, 2010

A Special Blog for Contest & GA!

Since I love contest so much.. I finally created this blog specially for Contest & GA entries. You may follow me in my Just Corner too.

Looking forward for more and more contests after this!

Feel free to join my GA too.



Last but not least, I have now launching a Bag Organizer and Diaper Bag Organizer Biz... Click here for more info.




See ya.. ^_^