Wednesday, December 15, 2010

PEACE CONTEST by EZAN IDMA


PEACE CONTEST by EZAN IDMA

(klik kalau nak join)

Gambar yg I pertaruhkan...


Dari kiri : my mom, Lily and me of coz yg ada 'peace'!

Nak tag :

Mama JnJ
Anne
Canistal

 
Tarikh Tutup : 1/1/2011

Good luck to me...

Tuesday, December 14, 2010

MyDaniShop Giveaway


(klik kalau nak join)


Me and my daughter, Ryanna Adrilea (5mths)

TARIKH TUTUP  : 11.59pm, 9 Jan 2011

Good luck to me...

GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh


(klik kalau nak join)

Nak dapat hadiah dari jauh2 nie bukan senang.. KALAU dpt, ingat nak beg sulam ke, dompet syiling ke, fridget magnet Beijing / Padang / Singapore ke... heheheh...

nak tag... c3kz... :D

Tarikh tutup : 11.59pm 19/12/2010

Good luck to me...

green contest by GadesCHermin


(sila klik kalau nak join)

Ini dia dua gambar yg I pertaruhkan...

Gambar 1 :


 
Kebetulan Raya thn ni tema Hijau... Gmbr ni diambik di pagi Syawal masa ready nak bersalam2... :D

Gambar 2 :


 
Satu gmbr raya satu pulak gmbar Xmas! Kan Xmas tree tu hijau... ok la kan.. baru la 1Malaysia! Anyway, gmbar ni diambik kat Pavilion 3 hari lps... :D


 
Nak tag :



 
Tarikh Tutup : 31/12/2010

Good luck to me...

Friday, December 10, 2010

GiveAway Akhir Tahun 2010



(sila klik kalau nak join)

Azam saya tahun 2011 ialah mesti dapatkan Lesen P!! Tak minat sgt dgn driving nie. Tp bila dah ada anak2 nie susah pulak kalau tak reti drive. Kena pulak hubby yg tak brp suke drive jauh2. Hmmm... So, klu dah reti drive.. bleh jd 2nd driver utk hubby klu jalan2 cuti2 malaysia! Hubby takde la merungut penat driving! (52pp)

Nak tag...


Tarikh Tutup:
1/1/2011, jam 11.11pm

Good luck to me...

Thursday, December 9, 2010

Giveaway Murah Hati


(sila klik kalau nak join)

Nak join sbb hadiah dia Free Photo Watermark! nak sangat Photo Watermark ni utk my biznez blog kat Just's Shoppe. Yg hadiah lain tu bonus ler.. hihihi..

Ni bukti following you... :D


Referrer : Nana

Tarikh Tutup : 12tgh mlm 12 Dec 2010

Good Luck to me...

Ibu Hadif Giveaway



(Sila klik kalau nak join)

Since tarikh tutup GA ni jatuh pada birthday I iaitu 23 Dec 2010, I pun dgn rasa happy nak buat entry utk GA ni. :D

Good luck to me...

Wednesday, December 8, 2010

Photo Contest: My Bestfriend Forever!!



(Sila klik kalau nak join)


    Julie (kiri) and Me on my wedding day on 3/6/2007
    Julie dtg lambat ari tu tp takpe janji dtg!
1. Mula berkawan sejak tahun berapa?

Julie ni tinggal kat perumahan yg sama dgn I. Nak kata jiran takde pulak jiran seblh rmh. Selang bbrp blok mcm tu la. Pastu satu sekolah pulak masa sekolah menengah. Tapi start rapat masa kat Tingkatan 4 (thn 1996).

Selalu lepak sama2 kat sekolah bila habis waktu persekolahan. Dah dok se-area, so selalu la balik together2, tunggu bas together2, jalan kaki together2... Rindu pulak zaman dulu2!

2. Kenapa anda rasa dia/mereka BFF anda?

Kenapa?? Sbb aku boleh ckp ape jer dgn dia. Dia pun gitu gak. Hingga ke saat ini, kalau masing2 ada krisis ngan laki ke, boyfren ke, sure cari salah sorang! Masa tu la nak kena bg pinjam telinga dan bahu. Bkn senang tau cari kawan yg mcm ni. Ada member tu lari je kalau member sorang dlm kesusahan. Walaupun berjauhan, tp itu la guna nya hp kan... hehehee...

Semoga persahabatan yg telah terjalin selama 14thn ini akan berkekalan selamanya.

Tarikh Tutup:
31 Disember 2010 
 
Good luck to me...

Monday, December 6, 2010

Anniversary Gift Ideas



(klik utk join ye!)

Budget less than RM100?? Ok.. I nak suggest...

Sorry nak tanya... your hubby smoke tak?? Kalau smoke, I suggest you hadiahkan dia NiQuitin. Sbgi wifey, kita mesti nak sangat hubby kita quit smoking kan? Utk kesihatan hubby dan jg family member yg lain gak. 



Mmg benda ni tak sweet n romantik tp utk kesihatan sesama ok kot... besides, nak bg dia first step disamping moral supports to quit smoking! Betul tak??

My hubby just started taking this NiQuitin. Mmg harap sangat perkembangan positif dari dia... 

Btw, kalau nak hadiahkan dia NiQuitin ni, boleh la cari kat pharmacy2. Guardian and Watson pun ada jual. RM45++ sekotak. And pastu bleh la bungkus cantek2... :D

Oppss... your hubby bkn smoker??? My second suggestion :

Apa kata cupcakes?? Direct delivery to his office gitu! I did it before. Mmg blushing terus my hubby! Hahaha... Coz I deliver cupcakes masa tu takde occassions apa2 pun mmg saje nak bg surprise kat dia...

Yang bestnye, bleh buat special request utk the cuppies. Nak letak edible image pun bleh... Up to you nak design macamana.. :D




or



or

All images credit to cupcake-caR

Klu nak order, I suggest order kat sini... cupcake-caR!

I hope you consider my suggestions...

Good luck to me...

Friday, December 3, 2010

Contest Gambar Kahwin

create your own banner at mybannermaker.com!

(sila klik utk join)



Ini la gmbar yg berjaya mencuit hati saya utk join contest ni. Mmg ada bnyk lg gmbr yg lbh cantek tp gmbr ni mengingatkan saya terhadap perasaan saya ketika melalui the red carpet! Berdebar giler! Hajat hati nak melangkah selambat yang mungkin tp terlaju la pulak sbb dah terlebih nervous! Nervous nak bersanding! Heheheh...

Definisi Perkahwinan :
Kau dan aku
Aku dan kau
Dua hati, satu rasa
Dua nyawa, satu jiwa
Saling menlengkapi suami dan isteri!

Tarikh tutup : 25 Dis 2010

Good luck to me...

CCK-Hitam Itu Menawan


(sila klik kalau nak join)

I nak pertaruhkan gambar ni...


Me & DSLR!



DSLR... skrg mmg 'in' sgt benda ni! kan kan kan... Sorry.. gmbr agak blur sbb pakai hp! Ape2 pon, Hitam Itu Elegan!

Closing date : To be Advised


Good luck to me...

p/s : awal pagi dah semangat contest! wahahahah..

Thursday, December 2, 2010

U cantik.. Aii pun cantik..! Give Away..


(sila klik kalau nak join)

Ni dia gmbar I yg paling cantik sekali! Suke sgt dgn mekap dia...


Bila Saya Cantik.... saya rasa semua org pandang kat saya! *statement perasan.. sorry! Tp betul la.. klu x cantek, takde org nak pandang pon! hihihihi*

ID : Just (Follower ke-62)

I nak tag... Zuriey!

GA tamat pada 31 Dis 2010.

Good luck to me!

Wednesday, December 1, 2010

Mya Elzara 3th Birthday Giveaway



(sila klik klu nk join)

Hadiah utama 

1 Set Bed Sheet & Comforter
5 Hadiah Saguhati
2 x Fridge Magnet dari Guilin

3 x Bekas Syiling Bersulam dari Guilin
Closing date 6 Dec 2010, 1159malam
Sebelum tu, Happy Advance Buffday to Mya Elzara!
Good luck to me...

Contest Si Manjaku Comel



(sila klik utk join)

RYANNA ADRILEA
DOB 14 JULAI 2010
Ryanna ni mmg suke senyum! Mamai2 baru bgn tdo pun senyum! Sejuk hati tgk dia!

Closing Date : 2.30pm 25 Dec 2010

Sblm tu, nak wat advance wish kat blog owner... Happy Wedding Anniversary! Moga berkekalan hendaknya hingga ke hujung nyawa.... :D

Last but not least, good luck to me... kot2 dpt hadiah Xmas kan... :D

Tuesday, November 30, 2010

Gieyana's LovE ConteST


For more info, click Gieyana's LovE ConteST.


Untuk contest loving2 nie, I decided utk pertaruhkan photo nie... 


I tgh berstory-morry ngan my lil sunshine, Ryanna Adrilea @ Lily.. nampak tak kasih sayang yg terjalin antara ibu dan anak?

Contest akan tamat pada 6 dec 2010.

Tak sabar nak tunggu result yg akan diumumkan pada 19 Dec 2010 - tarikh anniversary blog owner!

Happy Anniversary in advance to Gieyana. :D

Good luck to me... *wink*

Wednesday, November 24, 2010

Contest 'Bunga-bunga Kehidupan'



jom nengok syarat2 yg nil kenakan..

1. Anda adalah follower blog ini - Dah

2. Letakkan banner contest diatas ini di side bar blog anda. - Dah


4. Bt entry dan masukkan 1 gambar anda bersama bunga.(xkira bunga hidup ke, bunga mati ke, bunga xsegar ke, segar ke, 1 kuntum ke, 1 lori ke, 1 taman ke. pape jer. asalkan ada bunga k)

Actually, I mmg tak brp suke kan bunga. Betul, tak tipu! Nak suruh I purposely begambor dgn bunga2, mmg tak pernah.. The only gambor yg  I ada dgn bunga2.. yg kat bwh ni je la... :D



5. Pastikan dlm entry tu ada banner dan ada link ke entry ni k :) senang org lain nk join jgk. - Dah

pemilihan pemenang pula berdasarkan gambar yg menarik ht juri k =)


tarikh mula : 20hb November 2010
tarikh tutup : 20hb Januari 2011

Gud Luck to me...

LITTLE FINGERS Personal Calendar Giveaway 2010



syarat2nyer laks?
kena la jadik follower blog eB... ngeh3...
c-ni & c-ni yer... sajer jerk nk tmbh kwn... kalo x nk ltk dlm bloglist xper... eB x kesah... tapi rajin2la singgah yer... utk tgk update peserta terkini... ;p
- I dah follow dua2 :D

letakkan banner yg kat atas tuh kat dlm n3 & sidebar anda & link back 2 this n3... (no link back will b disqualified)
- Done

uploadkan 2 keping gambor yg anda rasa best nk letak dlm personal calendar anda tuh... kalo nk letak lebey pn x per... nanti eb pilihkan... plus date2 yg istimewa... namapn personal calendar kan?... xkn nk letak date2 yg unnecessary tuh laks...

Tak nak memeningkan kepala Little Fingers, so I pilih 2 keping gambor jer.. :D

Bile tgk blk gmbo kawen, rase nk kawen lg sekali.. muahahahaa..
My sunshines - Rayyan Adrian & Ryanna Adrilea

Tarikh2 keramat Thn 2011 :
1 June - 4th yr Wedding Anniversary
14 Jul - 1yr Birthday Ryanna Adrilea
24 Oct - 3yr Birthday Rayyan Adrian
25 Oct - 8th yr Couple Anniversary
17 Dec - 33rd Birthday Hubby
23 Dec - 32nd My Birthday!! 
(Kalau dpt gift dr Little Fingers ok gak as my Buffday Prezzy! :D)

kalo sudi TAG la rakan2 anda utk join giveaway yg x seberapa ini... tapi x wajib yer... tenkiu in
advance... ;p

Sis Mouren
Stella

hadiahnyer?
simple personal calendar dgn photo sendiri yg best plus birthdate yg tersayang & anniversary 4 10... utk taun 2011 yer
...10 org tuh akan dapat... best x?
...designnyer camana, adalah misteri yer... sbb eB pn dialam misteri... ahaks... blom design lagi sbenornyer... ader ms lagi kan nk design sbb datelinenyer... jeng3... on my anniversary...
yes on 23th December 2010 (alahai mybuffday!) ... utk yg ke-4 taun... ;p
so ader sbulan tuh... nk amik ms utk letak gambor winners & printing purposes yer sblom msk taun baru...

Done.. gud luck to me!

Monday, November 22, 2010

GELOJOH CANDID CONTEST

syarat-syarat  penyertaan:
 1.Satu entry khas buat "GCC" dan sertakan link entry anda 
 [sebarang penyertaan tanpa link tidak akan dilayan] - Dah

2.Peserta haruslah meng"upload" sekeping gambar dan berikan sedikit penjelasan kenapa anda rasa gambar tu kelihatan "Gelojoh".Gelojoh tak semestinya pasal makan kan??haaa..jadi pandai2 la korang!
 
 
Meet my son Rayyan Adrian.
Ingat nak upload gambar Rayyan tgh sebok ambik mainan2 kat
Carefour but gambar blur la pulak.. hmm.. Anyway, gambar ni diambik masa buffday 2thn Rayyan bulan lps. Biasanya, Rayyan tak makan ayam. Tp ntah mood apa datang hari tu... mood buffday kot.. belasah seketul ayam!! Tgk muka dia.. tu gelojoh ke rakus??? Muahahahah..  

3.Gambar yang dipertandingkan perlulah gambar anda sendiri,terpulangla nak letak muka siapa pun! yang penting ada izin dari tuan punya badan okey! - Ni gambar anak I. Dah minta izin kat dia. :D

3.Letakkan banner contest di blog anda. - Dah

4.Jadi followers cik fatin'z [ini tak paksa..sunat saja] - Follow gak

5.Tarikh tutup peryertaan adalah pada 22 November 2010 sebelum 12 tgh mlm! - Nasib baik sempat! Phew...

Good Luck to me..

SAHABAT BLOGGER GIVEAWAY


Syarat-syarat :
-peserta yg mempunyai blog (blogspot sahaja ye ) - ye saya

-jadi  FOLLOWER  blog HIDUP ITU INDAH - dah

-copy & paste gmbr GA di atas ke entry & sidebar berserta link - miza-zairi.blogspot.com - dah

-entry bertajuk SAHABAT BLOGGER GIVEAWAY - ye

-tag 3 orang sahabat blogger anda

1. Sis Mouren
2. Stella
3. Zuriey

-tinggalkan link anda  di bahagian comment entry ini .
GA bermula dr 21 NOV hingga 12 DEC 2010 - lps ni

--pemenang bertuah akan dipilih melalui cabutan - biar la yg bertuah tue!

-- hadiah pemenang adalah :
    * make over blog oleh pihak EiJA DESIGN - wahhh I nak sgt!! Biar juling sikit mata org lain yg tgk my blog! ;p

Tarikh tutup 12 Dec 2010 tau!

Good luck to me...

Saturday, November 20, 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST

Klik kat image for more info

Syarat2nyer :

1. Follow blog Kawaii Gadget yek. Wajib. Dah tamat contest jangan unfollow pulak, merajuk kang. Blog Mommy Pinky nih, tak mo follow pun tak pe, buwekk.
- Dah follow dua2.. :D


2. KAWAII GADGET'S CONTEST
Itu tajuk entry yang korang kena buat. Tak mo ubah-ubah ye.
- Tak ubah pon! :D

3. Letak banner nih dalam entry dan link back pada entry ni.- Dah.

4. Pilih satu lagu, lagu ape-ape je. Bahasa ape pun tak kesah. Buatla satu entry berkenaan lagu tersebut. Tak kesah la nak cerita kenangan ke, romantiko ke, gembira ke, sedih ke, menyampah ke, janji dapat menarik hati juri. Menarik hati juri, ok. Bukan hati korang..ekeke~


Tips:
*kalau korang pasang mp3 dalam entry lagi bagus, bonus tu.
*entry tu nak letak gambar pun boleh..tak de la boring mommy nak baca nanti ;p
*jadi la insan yang kreatif

DEKAT PADAMU - YUSRY

Dekat padamu
Arah ingin kutuju
Walaupun jauh akan kutempuh
Kerana hanya sunyi menemani hari
Semenjak kau pergi membawa diri

Oh dekat padamu
Di sana kan bersatu
Dua jiwa yang terpisah
Kesetiaan yang telah kita sama ikrarkan
Ku pegang teguh janji kukotakan

Andai tersalah arah berikanku tanda
Agar kau terima yang sebaiknya
Jika cinta kita hanya sejarah lama
Sudilah kucuba kali kedua

Walau jauh akan kugegas berlari
Walau tinggi bisa kuterbang di langit
Walau sedalam mana akan kuselami
Kerana cinta sedalam itu mekar
Bila ku dekat padamu

Dekat padamu itu destinasiku
Tak kira apa jua kuterima
Harapanku kan terbuka pintu di hatimu
Dengan rela menunggu kehadiranku

Andai tersalah arah berikanku tanda
Agar kau terima yang sebaiknya
Harapan mendorong ku mengusung cinta kita
Janganlah dibalas rasa kecewa



Setiap kali dengar lagu ni tak kire la di mana2, aku mesti teringat kat dia, sape lg kalau bkn suami aku yg terchenta.. uhuk uhuk.. Lagu ni tgh hangat d pasaran time aku dan dia tgh hangat berchenta. Uhuk uhuk lagi.. Masa tu pulak tgh berjauhan sementara... tu yg nak sgt DEKAT PADAMU!

Setiap kali jg bila dgr lagu ni, mesti sms kat suami ucap the magic words... sbb mesti teringat time2 couple dulu.. uhuk uhuk.. heheeh... nak muntah ke? Skrg bleh la muntah.. :D

Harap2 hubungan kami akan berkekalan hingga ke akhir hayat... ceh! Insya-Allah...

5. Tag 3 orang minimum.
    a. Zuriey
    b. rinadorina
    c. Wyne Mouren


6. Come back to this entry and post up your comment, link back your entry yang korang dah buat tu. Jangan lupa beritahu siapa referral korang (orang yang tag korang join contest ni).


Kalau tau sendiri tentang contest dari blog ni, referral = Mommy Pinky,ok.

- Di-tag oleh Hot-Mama Baby Yats

7. Closing Date 13 Dec 10.
- So,  jgn tunggu lama2 k. Takut luper. Heheh..

8. 7 lucky bloggers will win:
Hadiah mestila berkaitan dengan entry kan. Dah korang susah payah buat entry pasal lagu, hah, hadiahnya kenala berkaitan dengan lagu. Tapi untuk first prize je la. Ekeke..

1 x hadiah utama
MASHIMARO Mp3 Player (boleh view sini nak tengok hadiah UTAMA. Klik)

*Ops , syarat tambahan ;)

Hanya yang memiliki blog je boleh join ye..Senang sket nak monitor.


1 blog hanya 1 penyertaan.
- PAHAM!

Pemenang boleh pilih nak warna ape : White/Blue/Pink
- I nak white... hihihih..

1 x hadiah misteri untuk referal
- ok gak


5 x voucher KFC bernilai RM 10.00
- pon jadik la

Good Luck to me..

Friday, November 19, 2010

Viwy Gurlish GiveAway



TERM & CONDITION GIVEAWAY :-

- mesti jadi follower Viwy Gurlish - Dah

- wat special post mengenai give away ni n tinggalakn link kt komen post ini.. - tgh wat and jap lg I tinggalkan lint kat ur komen k..

- letak banner kt sidebar (Banner tuh pic viwy gurlish yg kat atas sekali tuh ek) - Dah

- hadiah tajaan viwy gurlish..


- tag 2 org rakan blogger anda. - Lyn Rasyid & Rinadorina


DUE DATE PADA 26/11/2010

Good Luck to Me...

Thursday, November 18, 2010

1st Lucky Draw by Atie Aizam

HADIAH :



Laptop accessories
ada 10 brg dlm box ni termasuk mouse,
cable lock dan sebagainye.. :)

Sape tak nak?? Aku nak!!



Syarat2 nye senang jer..

1. Anda mesti seorang blogger - Mmg pon!

2. Anda mesti merupakan follower atieaizam.blogspot.com - Dah follow dah!

3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia - Mmg kat Malaysia!

4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam - Tgh buat.

5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw tu yer kat entry anda dan linkkan ke blog ni. - Dah!

6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga - Dah!

7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini saje - Lps ni ek!

8. Tag sorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda
- Wyne Mouren (Jgn malu2 sis!)

Ada Penambahan:

Bila2 masa saje atie akan mencabut nama di dalam senarai yang ada untuk memenangi hadiah sampingan.. jika dalam tempoh 3 jam dari cabutan dibuat si pemenang tidak mengesahkan dirinya di post Lucky Draw Hadiah Sampingan,  hadiah tersebut dengan sendirinya terbatal.. takde rayu merayu yer hikhik.. hadiah akan diberikan 2 hari selepas 30hb Nov 2010 juga..

Tarikh Tutup: 30 November 2010

Good luck to me..

Red Ribbon Under the Sea Contest win Fuji Underwater Camera now!!!


HOW TO JOIN?

1. Write an entry regarding this giveaway title : "Red Ribbon Under the Sea Contest win Fuji Underwater Camera now!!!" - doing now

2. Include the banner above and also the small banner for your sidebox, and link to this post. - Done

3. Put Red Ribbon Boutique and Blog in your blogroll to make it easier for you to get update news from us. - Done

4. What are NOT A MUST TO DO : like the post (FB like button), tag some friends, follow us, etc - followed u..


Dateline : 22 Nov 2010


So, here is my story for this entry..

Langkawi is my always dream place. I've been there once after years of dreaming. *sigh* Been there for our (hubby and I) belated 1st yr wedding anniversary on July 2008. We booked our Airasia flight ticket for that occasion much much earlier, almost a year ahead! I am so looking forward for the vacation and by the time we boarded, I was actually carrying my 6th month belly! Frankly, we missed a lot of fun over there during the trip. Huhuhu..

I was so eager to wet my feet at Pulau Dayang Bunting, Pulau Payar Marine Park, just to name few. I was fascinated with the marvellous sceneries when I browse the webs looking for info bout Langkawi. I can't wait to swim and snorkel.The funny part is I can't swim and I never snorkel! Hahaha.. So what?! And yes.. I want to try scuba driving too.. *drooling*

The crystal clear water at the Pulau Payar Marine Park

Guess what?? We have recently booked flight tickets to Langkawi for July next year!! This time, I really hope we will enjoy ourself as much as possible. Goshh.. I can't wait to be there again!! Bringing along the Fuji Underwater Camera will definitely complete the trip! We will surely having fun snapping all the fishes and corals. Yihaaaa..  

Pulau Dayang Bunting

I wanted to be snapped as I was hugging the corals or carrying the corals perhaps? under the water? hmm?? How bout photos with fishes kissing me? Wowww... Mr mind starts running wild already.. I better stop now but I want Fuji Underwater Camera so badly plssss... *wink*

Kissing fishes??

Good Luck to me.